LED FAR

LED far, ışık kaynağı olarak ışık yayan diyotlar (LED'ler) kullanan farlardır. Işık yayan diyot anlamına gelen LED (Light Emitting Diode) teknolojisi temelde yarı iletken forma sahip, ışık yayan bir devre elemanı olarak tanımlanıyor. LED'ler kullanıldığında aydınlatma fonksiyonları, ışık vermek üzere elektronik olarak uyarılan bir yarı iletken matris LED far aracılığıyla üretilir. Işık dağılımı, çeşitli lens modüllerinin bireysel ışık dağılımlarının üst üste eklenmesiyle elde edilir. Bir LED farda, serbest biçimli lensler, istenen genel ışık dağılımını elde etmek için ışığı belirli bir şekilde dağıtır. Ancak bu, diğer şeylerin yanı sıra her bir LED modülünün iyi bir termal yönetimini gerektirir. LED farlar, far teknolojileri açısından maliyetleri özellikleri, verimliliği, enerji tüketimi gibi koşullar göz önüne alındığında Halojen ve Xenon farlar arasında yer alır. Küçük boyutları nedeniyle tasarım açısında uyarlanabilir olmaları en büyük tercih sebepleri arasındadır. Bununla birlikte, çok düşük enerji tüketimi ve yüksek seviyede ışık yayılımı sağlarlar. LED far çeşitleri ise aracın gerekli far kodu öğrenildikten sonra geniş bir yelpazede tercih edilmesiyle dikkatleri çeker ve pek çok çeşidi bulunur.

LED far içerisinde çok sayıda led ampul bulunur. Sadece farlarda değil aynı zamanda stop ve sinyal lambaları için de LED kullanılabilmektedir. Daha yakın zamanlarda, uyarlanabilir aydınlatma fonksiyonlarının son derece dinamik gelişimi, LED far alanına da yayıldı. Özellikle şekil vermek ve tasarım yapmak mümkün olduğu için led ampuller tercih edilmektedir. LED farların enerji tüketimi Xenon farlara oranla çok daha düşüktür.

Doğal ışığa yakın tonları ile LED far, sürücüler için sürüşü hem konforlu hem de güvenli hale getiriyor. Sürücü daha az zorlanır ve sonuç olarak daha rahat olur. Bu yüksek renk sıcaklığı, karanlıkta çalışan kişilere de fayda sağlar, çünkü gözleri daha az yorar ve daha güvenli çalışmayı garanti eder. Geleneksel ampullerin aksine LED farların bir diğer avantajı da belirtilen ışık sinyalini vermeden önce bir ısınma aşamasına ihtiyaç duymamasıdır. Saniyenin bu kesirleri, özellikle fren lambaları için çok önemlidir ve çarpışmaların etkisini azaltmaya, hatta önlemeye yardımcı olur.

Son derece uzun hizmet ömürleri, minimum enerji tüketimleri ve aşınma ve bakım gerektirmemeleri sayesinde LED'ler şu anda en çevre dostu aydınlatma teknolojisi olarak kabul edilmektedir. Aynı ışık çıkışını, yakıt tüketimi ve egzoz emisyonları üzerinde de olumlu bir etkiye sahip olan önemli ölçüde daha düşük enerji tüketimi ile elde ederler. LED far ampullerinin ömrünün normal bir kullanımda 2-10 yıl aralığındadır. Kalitesiz LED kitleri, yüksek sıcaklıktan ve titreşimlerden etkilenerek öngörülen süreden daha kısa zamanda arıza yapabilir.

LED farlar için firmamız gerekli kaliteli ürünlere ve bu konuda uzman personele sahiptir. Bu konuda bizimle iletişime geçebilirsiniz.

led farlar
LED Far
LED far